Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

O nama

Poštovani vlasnici, članovi uprave, direktori ljevaonica, te tvrtki usko povezanih s ljevarstvom.

Ljevarstvo kao grana industrije predstavlja važan faktor koji pridonosi gospodarskom potencijalu svake države. Trenutni razvoj tržišta, kao i tehnički i gospodarski ciljevi su proizvodnja visokokvalitetnih, jeftinih i ekološki prihvatljivih odljevaka kao i razumijevanje proizvodnih procesa. U industrijskoj proizvodnji odljevaka posebno je važan razvoj proizvoda koji se temelji na suradnji akademske zajednice i realnog sektora. Stoga su teme raznih susreta i konstruktivnih rasprava uvijek usmjerene prema podizanju konkurentnosti ljevaonica putem racionalizacije i optimizacije proizvodnje odljevaka temeljenim na inovativnosti s težištem na suvremenim koncepcijama razvoja materijala i tehnologija.

Sve teži iskoraci na tržištu, nabava sirovina i repromaterijala, kao i opreme za ljevaonice, ukazuje na potrebu kontinuirane aktivnosti krovnog udruženja kao što je Hrvatsko udruženje za ljevarstvo.

Cilj Udruženja je okupiti ljevaonice i dobavljače, te druge srodne i povezane djelatnosti kako bismo zajedno i s zajedničkim interesom ojačali proizvodnju odljevaka u RH praćenjem razvoja i dostignuća ljevačke tehnologije u svijetu putem publiciranih radova u svjetskim znanstveno – stručnim glasilima, putem posjeta raznim ljevarskim stručnim skupovima i izložbama i putem skupnih posjeta svojih članova drugim ljevaonicama, te razmjenom iskustava i drugih korisnih informacija.

Plan Udruženja je surađivati isključivo na dobrovoljnim osnovama sa zajedničkim djelovanjem uz HGK kako u RH tako i u Europi i svijetu.

Članstvom u HULJ – u pružaju se razne prilike svim članovima:

Ćlanstvom u HULJ – u uspostavljate i razvijate suradnju s visokoškolskim i znanstvenim ustanovama u cilju razmjene novih znanja i tehnologija, suradnju s ljevarskim udruženjima u okruženju i šire, kao i suradnju sa svim dobavljačima sirovina, repromaterijala i opreme za ljevaonice koji se nalaze objedinjeni na jednom mjestu.

S radom HULJ – a ujedinićemo ljevaonice, dobavljače, metalurge i tehnologe, strojare, razne visokoškolske – znanstvene institucije, te sve pojedince zainteresirane za razvoj ljevarstva, i to na opću dobrobit ljevačke industrije u RH.

U nadi da ćete prepoznati interes u aktivnom sudjelovanju, Vas i vaših tvrtki u Hrvatskom udruženju za ljevarstvo, te promociji ljevarstva pozivamo Vas da nam se pridružite i učlanite u Hrvatsko udruženje za ljevarstvo.

Srdačno Vas pozdravljam. Predsjednik HULJ-a:

Milorad Vasilić