Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

SENAF preuzima organizaciju METEF-a

29. listopada 2021.

NAJVAŽNIJA IZLOŽBA O PROIZVODIMA, TRANSFORMACIJAMA, TLAČENOM LIJEVANJU I LJEVAONICAMA, OBRADI, PRIMJENI I RECIKLAŽI ALUMINIJA I INOVATIVNIH METALA. STRATEŠKI IZBOR U POGLEDU INOVACIJA, INTERNACIONALIZACIJE I ODRŽIVOSTI.

www.metef.com

Počevši od izdanja 2022., Senaf će organizirati Metef, povijesnu međunarodnu izložbu posvećenu aluminiju u vlasništvu Veronafiere i BolognaFiere. Metef će se održati u isto vrijeme kad i Mecspe u izložbenom centru BlognaFiere kako bi proizvodnoj industriji ponudio sve bogatiju ponudu tehnoloških i ekološki održivih rješenja.

Aluminij – i inovativni metali – nalaze svoje pravo mjesto u Metefu kako bi pokazali da je pažljivim tehničkim odabirom moguće ostvariti prednosti za proizvodnu industriju, posebno kada je riječ o lakšim proizvodima i zaštiti okoliša, upravo zbog njihove inherentne ponovna upotreba.
Prijenos Metefa u izložbeni centar u Bologni, koji će se održati u isto vrijeme kad i Mecspe, nastavak je procesa koji je pokrenuo Senaf radi daljnje internacionalizacije i poboljšanja oba događaja.

Organizacija Metefa nastavit će se s konsolidiranim timom koji će biti integriran u Senaf, dok će vlasništvo nad povijesnim brendom ostati VeronaFiere i BolognaFiere.

“Aluminij je od temeljne važnosti za mnoge sektore, danas je kao nikad prije njegova strateška uloga još očiglednija, jer se ovaj metal, zajedno sa svojim bezbrojnim slitinama, pokazuje kao pravi materijal za zadovoljavanje potreba zelene transformacije koju Europa čini napreduje i sada je nezamjenjiv – kaže Mario Conserva, predsjednik Metefa – Aluminij je danas u središtu međunarodne debate o održivosti, okolišu, kružnom gospodarstvu i inovacijama i iz tog razloga smo posebno zadovoljni ovim novim savezom između METEF-a i MECSPE koji ima za cilj daljnju promociju imidža i znanja talijanskog sustava lakih metala na globalnom tržištu“. “Naš moto je “Dođi i pronađi ideju koja ti nedostaje” – komentira Ivo Nardella,Izvršni direktor Senafa – na svakom izdanju MECSPE predstavljamo budućnost industrije kroz mnoga demonstracijska područja, a posebno ove godine Tvornica bez ograničenja je primjer industrije koja dolazi. Proizvodi i rješenja koje ćemo donijeti s Metefom 2022. godine prirodni su završetak ponude MECSPE-a. METEF će, kao i MECSPE, koristiti svakodnevne komunikacijske alate koje nudi Techniche Nuove Grupa koja s više od 20 izdavačkih platformi ažurira cjelokupno europsko proizvodno tržište“

“Na svjetskom, europskom i talijanskom tržištu izložbi u kontinuiranoj evoluciji, izgradnja saveza između organizatora je prednost u koju Veronafiere čvrsto vjeruje i na koji se usredotočio među svojim ciljevima – naglašava Giovanni Mantovani, generalni direktor Veronafiere. Strategija koja je već aktualizirana na međunarodnoj razini i koja ima za cilj optimizirati i implementirati ulogu izložbi i događanja u portfelju kao alata za poslovanje i znanje za sektore i zajednice koje predstavljaju”.

“Međunarodni scenariji zahtijevaju stvaranje visoko specijaliziranih izložbenih platformi, usmjerenih na širenje kulture inovacija i podršku poslovnim strategijama tvrtki – izjavljuje Antoni Bruzzone, generalni direktor BolognaFiere –. Važni ciljevi koje glavni sudionici sajmova mogu postići i kroz saveze i suradnje koje poboljšavaju njihovo znanje i zanimanja u službi domaćih i međunarodnih tvrtki”.

Dva konsolidirana događaja na odgovarajućim referentnim tržištima održat će se od 9. do 11. lipnja 2022. u izložbenom centru u Bologni kako bi se prikazalo najbolje u proizvodnji i predstavilo najvažnije talijanske i međunarodne igrače. Važan termin za tvrtke koje posluju u prerađivačkoj industriji kako bi mogle izložiti svoje materijale, proizvode i glavne primjene u jedinstvenoj, još većoj i prestižnijoj areni i gdje će posjetitelji tako moći iskoristiti ove prigode upoznati se s novitetima oba sajma i imati sveobuhvatan pogled na sve sektore.

MECSPE PARMA 2019 u brojevima

135.000 četvornih metara izložbenog prostora, 56.498 stručnih sudionika, 2.306 prisutnih tvrtki, 2.000 četvornih metara inovacijskog tunela u suradnji s klasterom Intelligent Factory, 67 posebnih inicijativa i konferencija.

METEF VERONA 2017 u brojevima

10.500 četvornih metara izložbenog prostora; 400 izlagača, od čega 35% iz inozemstva; preko 11 tisuća posjetitelja, od čega 40% iz 63 zemlje
(26% više nego u prethodnom izdanju).

Za više podataka kontaktirajte
Press office
MY PR – www.mypr.it
Roberto Grattagliano – Fabio Micali
mobile 338 9291793 tel_ 340-8758736
e-mail roberto.grattagliano@mypr.itfabio.micali@mypr.it

Povratak na kategoriju Aktivnosti