Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

Posjet ljevaonici SJI u Slavonskom Brodu

22. lipnja 2024.

U petak 14 .06. 2024. Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je organiziralo za svojih 46 članova i suradnika, jednodnevni posjet ljevaonici SJI u Slavonskom Brodu. Dočekali su nas raspoloženi domaćini zajedno sa direktorom Vincent Dosmas-om, pruživši nam svoje gostoprimstvo.

Direktor Vincent Dosmas je naglasio da imaju ukupno 400 zaposlenih djelatnika u SAINT JEAN INDUSTRIES d.o.o.  Ljevaonica se nalazi u privatnom vlasništvu, a temeljni kapital poslovnog subjekta financiran je 100% stranim kapitalom, te u prethodnom razdoblju nije mijenjao iznos temeljnog kapitala.  

Dosadašnjim razvojem  i ulaganjima u opremu i znanje izuzetno su ponosni jer su dosegli, prema riječima direktora, vrhunac u svijetu dobavljača aluminijskih odljevaka te komponenti, ne samo u automobilskoj industriji, već i u industrijama poput transporta i električne izgradnje u suradnji s tvrtkama Alstom i Pomagalski. 

Nakon razmjene iskustava podijelili smo se u četiri grupe kako bismo obišli pogon. Svi prisutni su bili izuzetno zadovoljni s viđenim, te smo se na kraju zahvalili direktoru i kolegama na nezaboravnom dočeku i gostoprimstvu. Pozvali smo ih da budu i oni naši gosti kod novih prilika za obilazak drugih ljevaonica. Direktor nam je izrazio svoje obećanje da će nas i dalje pratiti u našem radu.

Poslije završene posjete ljevaonici imali smo i zajedničko druženje uz ručak (organizacija Udruženja također) u restoranu „Jelen“ gdje smo razgovarali o dojmovima iz ljevaonice kao i o budućim planovima rada Udruženja. Obogaćeni novim saznanjima svi smo se zadovoljni sretno vratili, a vama ovdje u maloj galeriji šaljemo malo atmosfere tijekom putobvanja i posjeta.

Hvala još jednom našim domaćinima, ljevaonici Saint Jean Industries d.o.o.

Povratak na kategoriju Aktivnosti