Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

Seminar uspješno održan

1. ožujka 2024.

U organizaciji Hrvatskog udruženja za ljevarstvo, te uz podršku HGK Zagreb i Županijske komore Varaždin, tvrtki Elkem i Metal Product, te pokroviteljstva Grada Varaždina i Varaždinske Županije, održan je 29.02. & 01.03.2024. godine u Varaždinu, u Hotelu Turist, izuzetno uspješan i posjećeniji od prošlogodišnjeg dvodnevni Međunarodni znanstveno-stručni seminar pod nazivom:

“Proizvodni procesi i njihov utjecaj na kvalitetu lijevanih proizvoda”

Tijekom prvog dana organiziran je posjet sa oko 70 zainteresiranih osoba ljevaonici MIV d.d., i to na obje njihove lokacije. Nakon navedenog posjeta Hrvatsko udruženje za ljevarstvo organiziralo je i večeru uz muziku uživo i druženje pristiglih približno 90 članova i nečlanova Udruženja. Na početku drugog dana Seminara koji je okupio ukupno čak 153 stručnjaka iz područja ljevarstva; metalurga, kemičara i drugih iz raznih srodnih struka i djelatnosti iz 9 europskih zemalja, goste je pozdravio prigodnim riječima Dopredsjednik Udruženja Dragutin Ulama, a zatim su se nazočnima obratili Predsjednik Županijske komore Varaždin – HGK, dipl.ing.mech. Dragutin Gložinić, te Dogradonačelnik Grada Varaždina Miroslav Marković i Krunoslav Lukačević izaslanik Župana Varaždinske Županije. Predsjednik Hrvatskog udruženja za ljevarstvo Milorad Vasilić je također pozdravio sve nazočne i službenoi otvorio Seminar.

Niz od dvadeset zanimljivih, komercijalnih i stručnih predavanja  započeo je sa uvodnom prezentacijom gospodina Gorana Šaravanje iz Sektora za industriju i održivi razvoj, HGK Zagreb. U našem Programu možete vidjeti sve nazive predavanja i tvrtke prezentatore. Nakon svih predavanja uz kratke planirane pauze za osvježenje i predah od predanog rada,  održan je i prigodni ručak uz druženje.

Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima našeg Seminara, svim prezentatorima i nazočnima. Ponosni smo što smo okupili čak 24  ljevaonice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Slovenije.

U nastavku možete pogledati slijed fotografija od cijelog događaja, kao i određene dojmove o istome.

Galerija fotografija

Prvi dan: Posjet ljevaonici MIV d.d., večera i druženje

Drugi dan: predavanja, ručak i druženje

Dojmovi

Program seminara

Pojedinačni popis sudionika

Tvrtke i institucije

Sponzori

Povratak na kategoriju Aktivnosti