Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

Traži se investitor za ljevaonicu čelika i nehrđajućeg čelika BISCHOFF

18. prosinca 2021.

Lüdinghausen, 17. 12. 2021.: Iz ekonomskih razloga, uprava Bischoff Stahl- und Edelstahlguss GmbH („BISCHOFF“) morala je pokrenuti stečajni postupak krajem studenog 2021. Odvjetnik iz Münstera Michael Mönig iz odvjetničkog društva MÖNIG Partnerschaft mbB, Rechtsanwälte imenovan je za prethodnog stečajnog upravitelja.

Nakon stabilizacije poslovanja, prethodni stečajni upravitelj sada je pokrenuo strukturiranu potragu za investitorima: „Jasan cilj je nastavak poslovanja BISCHOFF-a, po mogućnosti na trenutnoj lokaciji“, objašnjava Mönig.

“Naš fokus u procesu pronalaženja investitora je na strateškim investitorima iz područja lijevanja, pri čemu se posebno koncentriramo na temu lijevanja čelika,” dodaje Uwe Borgers iz MENTOR AG-a, koji je zadužen za provedbu potrage za investitorima. “U tom kontekstu možemo zamisliti dobro uklapanje BISCHOFF-ovog poslovanja, posebno kao prodajne i servisne jedinice, većem, međunarodno pozicioniranom suputniku na tržištu.”

“Naša tvrtka nije zanimljiva samo kao proizvodna lokacija s visokom razinom kompetencije, posebno za visokolegirane materijale i veliki broj odobrenja specifičnih za industriju,” dodaje Thomas Jung, komercijalni direktor BISCHOFF-a. “Tako smo posljednjih godina dodatno razvili drugi oslonac kao međunarodno aktivna trgovačka kuća za visokokvalitetne proizvode od lijevanog čelika, koji se prema zahtjevima dorađuju za naše kupce sve do krajnjeg proizvoda spremnog za ugradnju.”

Aktivne zainteresirane strane mogu izravno kontaktirati MENTOR AG za daljnje informacije. Kontakt osobe su Uwe Borgers (uwe.borgers@mentor.ag) i Sebastian Schmitt (sebastian.schmitt@mentor.ag).

O tvrtki Bischoff Stahl- und Edelstahlguss GmbH

Više od 100 godina tvrtka proizvodi odljevke od nelegiranih, niskolegiranih i također visokolegiranih materijala jedinične težine od 0,5 kg do preko 4.000 kg. Tvrtka trenutno zapošljava oko 50 ljudi.


www.bischoff-guss.de

Povratak na kategoriju Aktivnosti