Hrvatsko udruženje za ljevarstvo

Hrvatsko udruženje za ljevarstvo je član WFO

Aleja narodnih heroja 3, 44000 Sisak, Hrvatska
e-mail: cro-foundry@simet.hr

Bentoproduct d.o.o.

BENTOPRODUCT – O NAMA

BENTOPRODUCT DOO je privredno društvo koje se bavi proizvodnjom proizvoda na bazi visokokvalitetnog bentonita. Sjedište BENTOPRODUCT-a je u Banjaluci (BiH), a proizvodni pogon je smješten u Šipovu, u neposrednoj blizini ležišta sirovine (90km od Banjaluke). Raspolažemo sirovinskom bazom od preko 3 miliona tona sirovog bentonita sa sadržajem montmorilonita od 70 do 95%. Instalisani kapacitet omogućava proizvodnju oko 50.000 tona različitih proizvoda izuzetnog kvaliteta.

BENTOPRODUCT DOO je regionalni lider u proizvodnji i prodaji proizvoda na bazi bentonita u 6 različitih programa:

  1. program za livnice,
  2. program za građevinarstvo,
  3. program za bušaće operacije,
  4. program za poljoprivredu,
  5. program za prehrambenu industriju i
  6. program posipa za kućne ljubimce.

Poslujemo u skladu sa Integrisanim menadžment sistemom u koji su uključeni: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

BENTOPRODUCT – REGIONALNI LIDER

Kvalitet naših proizvoda su prepoznale značajne livnice koje posluju u skladu sa vrlo zahtjevnim standardima vodećih kompanija u automobilskoj industriji koje karakterišu odličnost u proizvodnji odlivaka složene geometrije, visoka produktivnost i vrlo niska tolerancija na livačke greške.

VRHUNSKI KVALITET PROIZVODA

Koncept proizvoda BENTOPRO-A i BENTOPROCARBO slijedi najzahtjevnije automatizovane tehnologije livenja u livačkom pijesku i omogućava poboljšanje kvaliteta površina odlivaka, smanjenje livačkih grešaka, dobro istresanje na rešetci i visoku ukupnu ekonomičnost livenja. Naš livački program se zasniva na proizvodima:

  1. BENTOPRO-A: vrhunsko bentonitno vezivo za izradu kalupnih mješavina za lijevanje željeza (sivi, nodularni, vermikularni liv), lijevanje čelika i nekih obojenih metala.
  2. BENTOPROCARBO: vrhunsko bentonitno vezivo sa nosiocima sjajnog ugljenika koji proizvodimo sa različitim sadržajem nosilaca sjajnog ugljenika zavisno od konkretnih potreba livnica. BENTOPROCARBO se, u zavisnosti od koncentracije nosilaca sjajnog ugljenika i konkretnih potreba livnice, može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa BENTOPRO-A (jednokomponentni i dvokomponentni pristup). BENTOPROCARBO se proizvodi isključivo od prirodnih sirovina i sa punom pažnjom kako bi se izbjegao nedopušten uticaj na životnu sredinu, radne uslove i zdravlje ljudi.

STRUČNA TEHNIČKA PODRŠKA

Bentoproduct svojim kupcima i partnerima nudi izuzetnu tehničku podršku bez posebne naknade. Naš stručni tim posjeduje ogromno iskustvo u uvođenju BENTOPRO-A i BENTOPROCARBO proizvoda i podešavanju parametara kalupne mješavine u zavisnosti od teh nologije livenja i proizvodnog programa livnice.

Posjedujemo moderno opremljenu laboratoriju koja nam omogućava kontrolno praćenje kvaliteta kalupne mješavine i kontinuiranu podršku livnicama u cilju optimizacije procesa i poboljšanja ukupnih rezultata. Stručni tim redovno organizuje radne posjete i brzo reaguje u slučaju hitnih potreba naših partnera.

ODLIČNO ORGANIZOVANA I TAČNA ISPORUKA

Bentoproduct svojim partnerima nudi odlično organizovanu i tačnu isporuku proizvoda u rasutom stanju (cisterni), džambo vrećama (1 tona), ili vrećama od 25kg (složeno na paleti, 1 tona).

KONTAKTIRAJTE NAS

Direkcija:
Bul. vojvode Stepe Stepanovića 181c
78000 Banjaluka
Tel: + 387 51 225 210
Fax: +387 51 225 212
E-mail: contact@bentoproduct.ba

Lidija Dangubić
Rukovodilac sektora za prodaju
Tel: + 387 51 225 214
Fax: + 387 51 225 212
GSM: + 387 66 264 710
E-mail: lidija.dangubic@bentoproduct.ba